VOLVO T25

Nu är VOLVO T25 såld.

Här är mitt senaste projekt. En Volvo T25 från 1953 som jag köpte på hösten 2016. Tänkte ha traktorn att dra båten med men, det slutade med att jag gjorde en penselrenovering. Som ni ser på bilderna så sker det en liten utveckling till det bättre.
Försöker att få bilderna i rätt ordning.

     
Volvo märket såg inte så bra ut.

Här var vi och hämtade traktorn, det var att köra upp den på ett släp och dra mot Hudiksvall.

Här är traktorn hemkommen till sitt nya bo. Nu satt hjärnan fart å tänka, vad skulle jag göra med den. Började beställa lite nya prylar bla ljuddämpare och en ny ratt. Ratten var under all kritik, så fort man tog i den blev man svart om händerna. Stått ute i 64 år så det är inte konstigt att ratten är dålig.

Började med att hyra en högtryckstvätt med värme och spolade av hela traktorn. Skruvade av alla plåtarna över motorn, sedan renslipade jag dom och grundade dom. Dom åkte in i garaget över vintern. Där var det dax för lack, kallar det för penselrenovering, fast jag använde en skummgummiroller. Med roller blev det riktigt bra.

Ny ratt, ljuddämpare, lyktinsatser, bakljus, reggskylt, nya loggor, Volvo märke fram och en massa Volvo rödfärg. Här är traktorn målad till hälften.

Tänt var det här. Ny lyser det både fram och bak.

Fälg målning på G. Snart är traktorn färdig, bara att tuta o köra. En liten lögn ;-), har ingen tuta.

Här är traktorn och jag nästan färdig. Ska byta grenrör nu i sommar, det läcker, blir målning av motorn och lite övrig pyssel.

Då traktorn var klar till 99%, vad göra ? Tog en sväng på stan, det var crusing i Hudiksvall. Jag har inte fått så många tummen upp som den har kvällen, tom Polisen gjorde tummen upp. Jag var nog den enda traktorn på crusingen, vad jag såg.